TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta ligin 36. haftasında  evinde konuk ettiği 24 Erzincanspor'a  2-1 yenilen temsilcimiz Zonguldak Kömürspor'da orta hakem Safa Yılmaz'ın kötü yönetimi Zonguldaklıları ve Zonguldak Kömürspor camiasını çileden çıkardı. 

Özellikle maçın 41. dakikasında 24 Erzincanspor atağında yardımcı hakem ısrarla ofsayt bayrağını kaldırdı. Orta hakem Safa Yılmaz kaptan Hakan Çevik'in topa hamle yaptığını öne sürerek Mustafa Ethem Erboğa'ın ofsaytten attığı golü verdi. 

Ancak Hakan Çevik'in  topa hiçbir şekilde müdahale etmemesi ve topun ise yön değiştirmemesine rağmen golü vermesi Zonguldak Kömürspor'un 1-0 geriye düşmesine neden oldu. Ve ilk yarı konuk ekibin üstünlüğü ile tamamlandı. 

Hakemin kötü yönetimine rağmen Zonguldak Kömürspor ikinci yarının 80.dakikasında Hakan Çevik'in golü ile 24 Erzincanspor karşısında skoru 1-1'e getirdi.

Kırmızı - Lacivertli temsilcimiz, 24 Erzincanspor karşısında skoru 1-1'e getirsede  maçın orta hakemi Safa Yılmaz, konuk ekibin kazanması için elinden geleni yaptı.

Zonguldak Kömürsporlu futbolculara yapılan faulleri es geçerken, 24 Erzincansporlu futbolculara ufak bir müdahalede faul çalan orta hakem Safa Yılmaz, 24 Erzincanspor'un maçı kazanması için elinden geleni yaparken, 24 Erzincanspor'da maçın hakeminin ikramını boşa çıkarmadı ve maçın 85. dakikasında Emirhan'ın attığı golle Zonguldak Kömürspor karşısında 2-1 öne geçti.

Maçta başka gol olmayınca  24 Erzincanspor, temsilcimiz Zonguldak Kömürspor'u 2-1 yenerek maçın orta hakemi Safa Yılmaz sayesinde altın değerinde 3 puan aldı. 

24 Erzincanspor, maçın hakemi Safa Yılmaz sayesinde aldığı bu galibiyetle Play-off umutlarını da sürdürdü.

Öte yandan maçın orta hakemi Safa Yılmaz'a Zonguldak Kömürsporlu futbolcular, teknik heyet ve taraftarlar maçın bitimi ile tepki gösterirken, bir çok taraftarlarda sosyal medya hesabından maçın hakemi Safa Yılmaz'a öfke kustular.
Haber:Selçuk Koçaklı