Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, meslek lisesi öğrencilerinin farklı firmalarda staj yapıyormuş gibi gösterilerek usulsüz teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil edildiği ortaya çıkarıldı.

36 yaşındaki uzman çavuş canına kıydı!
36 yaşındaki uzman çavuş canına kıydı!
İçeriği Görüntüle

Soruşturma kapsamında ifadeleri alınan 72 müştekinin beyanları doğrultusunda yapılan incelemelerde, öğrencilerin kişisel bilgilerinin rızaları dışında kullanıldığı belirlendi.

Yapılan araştırmalarda, müştekilerden 29’unun Akçakoca ilçesinde faaliyet gösteren bir kurs merkezine kayıtlı öğrenciler olduğu, bu öğrencilerin kişisel verilerinin bilgileri ve rızaları dışında farklı firmalarda “stajyer” olarak gösterilmesi amacıyla Düzce’de bulunan bir lise yetkilileriyle paylaşıldığı tespit edildi.

Diğer müştekilerin bilgilerinin ise yine Düzce’de bulunan bir lise tarafından farklı firmalarda stajyer kaydı oluşturulması amacıyla kullanıldığı öğrenildi.

Bu yöntemle şu ana kadar tespiti yapılan 72 öğrenci üzerinden ilgili firmaların usulsüz şekilde teşvik, prim ve stajyer ücreti aldığı belirlendi.

Soruşturma kapsamında sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda 12 kişi; “nitelikli dolandırıcılık”, “resmi belgede sahtecilik” ve “kişisel verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme” suçlamalarıyla gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Muhabir: HABER MERKEZİ