Maddi imkansızlıklar nedeniyle alamadığı 1 adet vidanjör için Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan nakdi yardım talebinde bulunacak

“AĞANIN ELİ TUTULMAZ”

Zonguldak Belediye Meclisi'nin Temmuz Ayı Birinci Birleşimi  Belediye Nikah Salonu'nda yapıldı. Çeşitli gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda Başkan Muharrem Akdemir, maddi imkansızlıklar nedeniyle alamadığı 1 adet vidanjör için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan nakdi yardım talebinde bulunmak için meclisten yetki istedi. İstenilen yetkide nakdi yardım talebinde bulunulacak rakam belirlenmezken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ne kadar verirse Başkan Akdemir kabul edecek.

RAKAMI BAKANLIK BELİRLEYECEK

İlgili gündem maddesinde nakdi yardım talebinde bulunulan rakamın Bakanlık tarafından belirleneceği belirtilerek şu ifadelere yer verildi; “Çevre kirliliğini giderilmesi, çevrenin korunması, iyileştirilmesi ve temizlenmesi maksadıyla kullanılmak üzere acilen 1 adet vidanjör aracına ihtiyaç bulunmaktadır. Mali imkanlarımızın yetersiz olması sebebiyle temin edilemeyen bahse konu aracın satın alınabilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan, Bakanlığın uygun gördüğü miktarda şartlı nakdi yardım talebinde bulunulmasına, belediyemiz adına yardımla ilgili konularda Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e yetki verilmesine, yardımın tarafımıza tahsisi yapıldığı takdirde Belediye Başkanı veya görevlendireceği bir yetkili tarafından teslim alınmasına, alınan yardımın maksadı doğrultusunda kullanılmasına, yardımla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığına verilen taahhütname ve protokol hükümlerinin yerine getirilmesine ve Bakanlıkça istenilen bütün bilgi ve belgelerin gönderilmesine ait hususların Belediye meclisince görüşülerek karara bağlanmasını arz ederim” denildi.Gündem maddesi diğer maddelerle birlikte oylamaya sunulurken oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. (Umut ERSES)