Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Zonguldak Belediyesi'ni ziyaretinde  Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan'ı öve öve bitiremedi.

AKP'nin yerel yönetimlerin omuzlarında yükseldiğini söyleyen Bakan Derya Yanık'a hatırlatıyoruz:
Zonguldak'ta yerel yönetimlerin öncelikli sorumluluğu olan halk otobüsü 7 aydır hizmet vermiyor Bakan Hanım!

İşte Bakan Derya Yanık'ın Zonguldak Beledyesi'nde söyledikleri:   
"Zonguldak Türkiye Kömür İşletmeleri ile, Karadeniz Ereğlisi Demir Çelik İşletmeleriyle, Zonguldak'ın dışında bütün Türkiye'nin yakından takip ettiği İl değil İllerden birisi. Hem şehri ziyaret hem de bu akşam büyüklerimizle iftar yapmak için Zonguldak'tayız. Belediye başkanımızın yol boyunca Zonguldak ile alakalı ufkunu, vizyonunu, hayallerini paylaşmış olmaktan son derece mutluyum. 
AK Parti siyaseti yerel belediyecilikler, yerel idare, yerel yönetimlerin omzundan yükselen siyasettir. O yüzden AK Parti siyasetinde yerel yönetimler özel ve ayrı yerde durur. Yerel yönetimlerin başarısı sadece milletimizin memnuniyeti değil, aynı zaman da siyaseten bizim verdiğimiz sözlerinde tutulması anlamına gelir. Sayın başkanımızın gayretli çalışmaları ve geleceği yönelik ufkunun genişliği beni memnun etti. İnşallah Zonguldak'ımıza çok daha güzel çalışmalar yapmaya devam edecek. Bizde 20 yıllık AK Parti iktidarları döneminde, her dönem merkezi ve yerel iktidarlığıyla birlikte,vatandaşımızın ihtiyacını gözeten, vatandaşımızın gelecekteki ihtiyacını da ön gören, Türkiye'nin güçlü, geleceğe taşınan, bölgesinde ve dünya da sesinin sözünün duyulduğu bir ülke olması için yapmamız gereken ne varsa, istihdamdan eğitime, sağlıktan sosyal hizmetlere, milli güvenlikten savunmaya  kadar her alanda üzerimize düşeni eksiksiz yerine getirdik.Yollarla, köprülerle, işletmelerle, istihdam alanlarıyla, ihtiyaç  her neyse AK Parti hükümetleri onu ürettiler ve hayata geçirdiler. Bizde bakanlık olarak sosyal hizmetler noktasında her türlü çalışmayı ve ihtiyacı yerinde üretmeye geliştirmeye  ve milletimizin istifadesine sunmaya çalışıyoruz. Zonguldak'ımızda da hem kendi kuruluşlarımızı yerinde görmüş olacağız hem de önümüzdeki süreçte ne yapmamız gerektiği ile alakalı tespitlerimizi sayız valimiz, belediye başkanımızla ve il müdürümüzle beraber değerlendirmiş ve tasarlamış olacağız. Mülki idaremizin bir anlamda takım kaptanı olarak sevk ve idaresi, merkezin çalışma şevkini, merkezin hizmet şeklini yerele taşıyan bir güç olarak, eş güdümlü ve uyumlu bir şekilde çalışmasının bizim için karşılığı tartışmasız. O anlamda bütün paydaşlarımıza, valilerimize, belediye başkanlarımıza, il müdürlüğümüze, bakanığımızın yereldeki çalışma arkadaşlarımıza huzurunuzda her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz."

Haber: Şebnem SAKA