Şehir Plancıları Odası Zonguldak Şube Başkanlığı’nı 13 yıldır yapan Yesari Sezgin, çekildiğini açıklayarak yerini yardımcısı Kamuran Ayyıldız’a bıraktı

HİZMET BAYRAĞI AYYILDIZ’DA

Şehir Plancıları Odası Zonguldak Şube Başkanı Yesari Sezgin, Kent Konseyi ve Bayındır Zonguldak Derneği çalışmalarına ağırlık vermek için Şehir Plancıları Odası Başkanlığı görevinden çekildiğini açıklayarak yerini yardımcısı Kamuran Ayyıldız’a bıraktı. 22 Aralık tarihinde bu kararı aldıklarını ve Genel Merkeze bildirdiklerini söyleyen Sezgin, geçtiğimiz hafta ‘olur’ yazısının geldiğini ve artık resmi olarak görevin Ayyıldız’a verildiğini söylerken, “Benim Şehir Plancıları Odası Başkanlığı’nı bırakmamın altında kimse bir şey aramasın. Zaten 13 yıldır ben bu görevi yapıyordum ve dediğimi tek amacımız hem dernek hem de Kent Konseyi çalışmalarına daha ağırlık vermek istememden kaynaklanıyor” dedi.

YESARİ SEZGİN KENT KONSEYİ’NE DEVAM EDECEK

Yeni Başkan Kamuran Ayyıldız ise Yesari Sezgin’in Gülsüm Yılmaz Zonguldak Belediyesi Şehir Plancısı Gülsüm Yılmaz ve Bülent Ecevit Üniversitesi’nde Akademisyenlik görevinde bulunan Şehir Plancısı İbrahim Gündoğdu’nun yardımcılık görevine getirildiğini ve YEsari Sezgin’in halen Kent Konseyi’nde Şehir Plancıları Odası’nın temsilcisi olduğunu ifade etti. Ayyıldız yaptığı açıklamasında, “Yesari arkadaşımız benim kadim dostumdur. Çok eskiden beri kendisiyle tanışıyoruz. Zaman zaman görevlerde kişilerin değişmesi gerekiyor. Dediğim gibi Yesari arkadaşımız Kent Konseyi’nde kesinlikle ve kesinlikle yine Şehir Plancıları Odamızın temsilcilik görevini sürdürecek. Bir bayrak değişimi yaptık ve bundan sonra da çalışmalarımızı hızla devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“AMACIM DERNEK VE KENT KONSEYİ’NE AĞIRLIK VERMEK”

Şehir Plancıları Odası Başkanlığı görevini Bayındır Zonguldak Derneği ve Kent Konseyi çalışmalarına ağırlık vermek amacıyla bıraktığını söyleyen Yesari Sezgin, “Geçtiğimiz ay içerisinde dilekçe vererek Şehir Plancıları Odası Başkanlığı’nı bırakmak istediğimi dile getirdim. Benim yerime temsilci yardımcımız Kamuran Ayyıldız Hanım görevi devraldı. Hem Kent Konseyi hem de Bayındır Zonguldak Derneği’nin çalışmalarını da ben yürütüyordum. 3’ü birden benim için zor oluyordu ve yetişmekte sorun yaşıyordum. Ondan dolayı Bayındır Zonguldak Derneği Başkanlığı ve Kent Konseyi Başkanlığı görevime devam edeceğim ama Şehir Plancıları Odası Başkanlığı’nı kendi isteğimle bıraktım. Bayındır Zonguldak Derneği olarak Kent Konseyi üyeliğim ve Şehir Plancıları Odası’nın Kent Konseyi temsilciliği görevim halen devam ediyor. Benim Şehir Plancıları Odası Başkanlığı’nı bırakmamın altında kimse bir şey aramasın. Zaten 13 yıldır ben bu görevi yapıyordum ve dediğimi tek amacımız hem dernek hem de Kent Konseyi çalışmalarına daha ağırlık vermek istememden kaynaklanıyor” ifadelerine yer verdi.

“DAHA ETKİN BİR ÇALIŞMA YAPACAĞIZ”

İlk hedeflerinin daha etkin bir çalışma içerisine girmek olduğunu dile getiren Şehir Plancıları Odası yeni Başkanı Kamuran Ayyıldız ise, “Yesari arkadaşımız Kent Konseyi’nde yine Şehir Plancıları Odamızın temsilcilik görevini sürdürecek. Kent Konseyi’nin de biz senelerdir Kent Konseyi Başkanlığı’nın Şehir Plancıları Odası’nda kalması yönünde titizlikle duruyoruz. Çünkü şehir plancılığı, belediyecilikte çok önde olması gereken ama ne yazık ki plancıların  idealist ve daha çok kamu yararı gözeterek konulara yaklaşması günümüzdeki bir çok belediyenin rant odaklı anlayışı sebebiyle göz ardı edilmek istenilen  bir meslek duruma getirilmek istenmektedir. Oysa planlama sadece imar planı çizimlerinden ibaret değil planların ortaya çıkmasında toplum üzerinde sosyolajik ve ekolojik araştırmalarında yapılmasını içerir. Bu anlamda Zonguldak ve ilçelerini irdelemek  mesleğimizi göz önüne alabilmek ve mesleki çalışmalarda üretken olabilmek ilk hedefimiz olacaktir. Bu anlamda belediyelerin takipçisi olmak ve gerektiğinde belediyelere şehir planlamayla ilgili destek vermek istiyoruz. Öncelikli hedefimiz budur. Bu bir bayrak değişimidir. Uzun yıllar temsilciliğimizi yürüten Yesari arkadaşıma teşekkür ediyorum emekleri için. Herhangi kırgınlık yok ve Yesari arkadaşımız benim kadim dostumdur. Yine beraberiz ve bir aradayız. Çok eskiden beri kendisiyle tanışıyoruz. Zaman zaman görevlerde kişilerin değişmesi gerekiyor. Dediğim gibi Yesari arkadaşımız Kent Konseyi’nde kesinlikle ve kesinlikle yine Şehir Plancıları Odamızın temsilcilik görevini sürdürecek. Bir bayrak değişimi yaptık ve bundan sonra da çalışmalarımızı hızla devam edeceğiz" dedi. (Umut ERSES)