Bugün İŞKUR  toplantı salonunda yapılan Kızılay Olağan Genel Kurulu yeterli çoğunluk sağlanamadığı için bir hafta sonraya ertelendi.

Gergin bir ortamda gerçekleşen kongrede  eski Kızılay doktoru Murat Babalık ve Kızılay genel merkezinin atadığı Serap Elibol aday olacaktı. Ancak yeterli çoğunluk sağlanamadığı için Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz'ın salonu gelmesi ile mikrofana gelen mevcut başkan Serap Elibol hazırun listesinde yeterli çoğunluk sağlanamadığı için kongrenin bir hafta sonraya ertelendiğini söyledi.

Bu arada salonda bulunan bazı isimler Elmas Tv canlı yayın ekibine ve  yorumcularına kafa sallayarak "konuşun konuşun" diye bağırdılar. Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan'ın adayı olarak öne çıkan DR. Murat Babalık ve onu destekleyen cemaat ve AKP'liler salondan alkışlayarak ayrıldılar. Kongreden sonra bir açıklama yapan Başkan Elibol, Kızılay binasında bulunan kiracıların yüklü miktarda kira borçlarının olduğunu, bunların açıklanmaması için baskı yapıldığını söyledi. Elibol "Sizden önceki dönemde herhangi bir yolsuzluk tespit edilirse gereğini yapacak mısınız?" şeklinde sorulan soruya ise sessiz kaldı.