İl Genel Meclisi’nde yeni şehir hastanesinin Elvanpazarcık’ta yapılması gündeme geldi.  Meclis Başkanı Necdet Karaveli, Elvanpazarcık hastane için mükemmel bir yer olduğunu söyledi

“HASTANE YERİ İÇİN MÜKEMMEL BİR YER”

İl Genel Meclisi 2’nci oturumda şehir hastanesinin Elvanpazarcık’a yapılması konusunda gündeme geldi. Gündem dışı söz alan Meclis Başkanı Necdet Karaveli, hastane sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirterek, “Bahsedilen yer Ankara-Zonguldak Karayolu’na 200 metre mesafede, vatandaşların oraya rahatlıkla intikal edebileceği bir noktada. Kilimli istikametini düşündüğünüzde Mithatpaşa Tüneli açıldığında Kilimli’den gelen vatandaşlar kolaylıkla ulaşabilir. Aynı şekilde Devrek, Gökçebey, Çaycuma istikametinden gelen vatandaşlarımız buraya rahatlıkla gelebilirler. Çevre yolu yapıldıktan sonra Kozlu istikametinden gelecek vatandaşlarımız buraya rahatlıkla ulaşabilir. Burası hastane yeri için mükemmel bir yer” dedi.

Mart ayı İl genel meclisinin ikinci birleşimi Necdet Karaveli başkanlığında toplandı. Gökçebey ilçesi Hacımusa köyünde köy tüzel kişiliğine ait alanın gençlerin spor yapabilecekleri bir alan haline getirilmesi için çalışma yapılabilmesi ile ilgili gençlik ve spor ile köylere hizmetleri komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları rapor görüşüldü ve karara bağlandı.  Meclis toplantısında gündem dışı konuşan Meclis Başkanı Necdet Karaveli, AKP Grup Başkan Vekili İsmail Terzi, AKP’li meclis üyeleri; İsmet Köse ve Rıfkı Gültekin, CHP Grup  Başkan Vekili Fikret Zaman ve CHP’li Üye Cihat Öztürk, şehir hastanesinin Elvanpazarcık’a yapılması konusunda görüş bildirdiler.

“ŞEHİR HASTANESİNİN ZONGULDAK’IN DIŞINA TAŞARAK YAPILMASINI İSTİYORUZ”

Hastane inşaatı başladığı ve yarım kaldığını ifade eden AKP Meclis Üyesi İsmet Köse, “Şu anda Zonguldak halkı merakla bekliyor, şehir hastanesinin yeri neresi olacak, nerde olacak. Hastane ne zaman başlayacak? Vatandaş sürekli bunu bize soruyor. Zonguldak’ın coğrafi yapısına baktığımızda merkezin 24 km kare coğrafyası var. Burada arsa üretmek gerçekten çok zor, ancak arsa üretmek için Zonguldak’ın denize doğru açılması lazım. Zonguldak’tan Ereğli-İstanbul istikametine giderken üniversite hastanemiz ve Ereğli Devlet Hastanemiz var. Ankara istikametine gittiğimiz zaman Devrek’e kadar hastane yok. Bunun için şehir hastanesinin Zonguldak’ın dışına taşarak yapılmasını istiyoruz. Her nedense kabul görmüyor. Amaç nedir bilmiyoruz. Zonguldak’ın önünü başka türlü nasıl açacağız, bunu da merak ediyoruz. Benim önerim, Zonguldak’ta arsa üretemediğimize göre biz arsa gösteriyoruz. Gökgöl Mağarası’nı geçtikten sonra 186 dönüm atıl bir arsa var. Burada her türlü sağlık hizmetini verecek sağlık kompleksi yapılması mümkün. Bu görüşümü kamuoyuyla paylaşmak istedim” şeklinde konuştu.

“YER GENİŞ HİÇ KİMSEYLE PROBLEMİ OLMAYAN BİR YER”

Köse’nin ardından konuşan CHP Grup Başkan Vekili Fikret Zaman,  vaktinde Tıp Fakültesi Hastanesinin yerini her kim onadıysa, altına imza attıysa başının üstünde yeri olduğu söyleyerek, “Şükranla anıyorum, çok doğru bir yer buldular, yayla gibi bir otoparkı var. Bizim Atatürk Devlet Hastanesi’nin otoparkı ücretli. Hastaneye gelen hastalarımız daha doktora görünemeden otopark ücreti ödüyorlar. Neden, şehir tıkanmış, bu hastanenin yeri artık miyadını doldurmuş. Şehrin dışında bir yer bulmak adına diğer meclis üyesi arkadaşlarımızla güzel bir yere gittik. Bu yeri herkes beğendi, yer geniş hiç kimseyle problemi olmayan bir yer. Buraya rahatlıkla otoparkı olabilecek bir yer. Kamu Hastaneleri Birliği’nin birimlerinin sağda solda gereksizliği o bölgede toplanırsa daha iyi olacak. Zonguldak Belediye sınırlarının yüzölçümlerinin yaklaşık 2.5 katı Elvanpazarcık Belediyesi’nin yüzölçümüne eşittir. Bakir ve çok geniş bir alan var. Burası her türlü yatırıma açık alan bekliyor. Ankara’dan gönderilen teknik elemanlar gelip araştırmasını yapar, hiçbir esnafın, hiçbir siyasetçinin etkisi altında kalmadan doğru olan yer neresi ise bunu yetkililer de onaylar” ifadelerine yer verdi.

“TRAFİK SORUNU VARSA DAHA ÇABUK ULAŞAMAZSINIZ”

Son olarak AKP Grup Başkan Vekili İsmail Terzi ise, “Zonguldak dar bir şehir. En büyük mahalleden en küçük mahalleye kadar yaya kaldırımları araç parkları haline gelmiş. İnsanların geçmesi bile mümkün değil. Şehir içinde kalabalık yerlerde, insanların geçeceği istikametlere yapmak hakikaten büyük sorunlar yaratır. Hastane yeri diye bahsedilen yer ana arterin üzerinde, hiçbir trafik sorunu olmadan, yer ne kadar yakın olursa olsun eğer trafik sorunu varsa daha çabuk ulaşamazsınız. Özel hastaneler tıklım tıklım dolu, sadece bir kan tahliline 80 TL verdim. İnsanların bir an önce sağlık taleplerini karşılayacak, hastanenin sağlıklı bir yere, sorun teşkil etmeyecek bir yere karar verilmesi gerekir. Bunların göz önünde bulundurulması gerekir”