Özel Haber: Mustafa ÖZDEMİR

Zonguldak’ın Çaycuma İlçesinde bulunan Çaycuma Devlet Hastanesi morgunda kovid-19 teşhisiyle hayatını kaybeden cenazelerin yakınlarından gazılhanede yapılan yıkama ücreti karşışığı 500 lira alınması soruşturma konusu oldu. 

İddiaya göre, 16 Mayıs 2021 tarihinde yakalandığı kovid-19 hastalığı nedeniyle yaşamını yitiren 71 yaşındaki Şaban Geme’nin cenazesi  aynı hastanenin morguna kaldırıldı.
Burada görevli gassal Murat Başkurt, Şaban Geme’nin yakınlarına salgın nedeniyle cenazelerin prosedür gereği yıkanmadığını, ama isterlerse dışarıdan 500 lira karşılığında imam çağırabileceğini söyledi.

Çaresiz kalan cenaze sahipleri 500 lira vererek cenazelerini yıkatmayı kabul etti. 
Olaydan kısa bir süre sonra yasal olarak covid-19 teşhisiyle ölenlerin devlet hastanesi morgunda yıkanmasında yasal bir engel olmadığını öğrenen Şaban Geme’nin oğlu Ahmet Geme, CİMER’e başvurarak konunun soruşturulmasını istedi. CİMER’e yapılan şikayet üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Cenaze nedeniyle konu hakkında bilgi sahibi olamadığı için düşünmeden para verdiklerini ifade eden Şaban Geme’nin oğlu Ahmet Geme, “O an üzüntüden konuyu idrak edemedim. Ama kovid-19 teşhisiyle ölenlerin yasal olarak devlet hastanelerinde ücretsiz yıkandığını ve her hangi bir yasal olmadığını öğrenince konuyu CİMER’e şikayet ettim. Başka insanların acılarından faydalanmasınlar diye sonuna kadar yasal hakkımı arayacağım” dedi.