Vali Ali Kaban başkanlığında yapılan Asayiş Toplantısı’nda konuşan İl Emniyet Müdürü Osman Ak;

“PROVOKASYON VAR”

Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi yanında bulunan Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yaklaşık 1600 öğrencinin kaldığı Nesibe Hatun Kız Yurdu’nda geçtiğimiz akşam saatlerinde bir kız öğrencinin kaçırıldığını iddia edilen olayla ilgili İl Güvenlik Kurulu Toplantısı’nda konuşan İl Emniyet Müdürü Osman Ak, “Kimse şehir efsanelerine itibar etmesin. Hele provokatörlerin provokasyonlarına gelmesinler” dedi.

“KURU SIKI SİLAHLA YURDA GELİNDİ”

Toplantıda konuşan Zonguldak İl Emniyet Müdürü Osman Ak, 3 gün önce bir kız öğrencinin erkek arkadaşının kuru sıkı silahla yurda gelerek zorla kaçırmak istediğini doğrularken son yaşanan olayın şehir efsanesi olduğunu vurguladı. Ak yaptığı açıklamada, “Dün bir şehir efsanesi gelişmiş. Ortada bir hadise yok. Bir kızımız güya 74 plakalı bir araçla kızımızı kaçırdığı şeklinde bir beyanı, arkasından böyle bir şehir efsanesinin gelişmesine sebep oldu. Gece 23.00’ten sonra oradaki çocuklarımızın infiale kapılmasına sebep oldu” dedi. 

Toplantıda konuşan Zonguldak İl Emniyet Müdürü Osman Ak, olayla ilgili şu açıklamalarda bulundu. “Yaklaşık 3 gün önce yurtta kalan bir kızımızın erkek arkadaşı ile yaşadığı sorun sonucunda erkek arkadaşının yurda girip üzerinde boş bir kuru sıkı tabancayla onu dışarıya zorlaması ve sonrasında arkadaşlarımız devreye girdiler. Bu şahıs yakalandı. Adliyeye intikal ettirildi. Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Süreç içerisinde biz oradaki güvenlik zafiyetlerini görmüştük. Bu konuda Sayın Valimizin de talimatıyla, KYK da gerekli temasları sağlayıp buradaki zafiyetlerin bir an önce giderilmesi için çalışmalar yapılıyordu. Dün bir şehir efsanesi gelişmiş. Ortada bir hadise yok. Bir kızımız güya 74 plakalı bir araçla kızımızı kaçırdığı şeklinde bir beyanı, arkasından böyle bir şehir efsanesinin gelişmesine sebep oldu. Gece 23.00’ten sonra oradaki çocuklarımızın infiale kapılmasına sebep oldu. Biz tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte oradaydık. Konuya müdahil olduk. Böyle bir olayda, olayı provoke etmek isteyen bir takım insanlar da oldu. Arkadaşlara da durumu izah ettik. Orada zamanında bitirilmesinde anladığımız kadarıyla biraz gecikilmiş. Öğrenim sürecinde yetiştirilmek istenmiş yurt. Bu maksatla biraz erken açılmış. Tabi ufak tefek inşaatta eksiklikleri var. Bir takım güvenlik zafiyetleri oluşmuş. Burada da kızlarımızın haklı olarak şikayetleri söz konusu. Akşamleyin biz kendilerini dinledik. Bu konudaki ilgili düşünceleri Sayın Valimize de aktardık. Burada biz çocuklarımızın saçının teline zarar gelmesini istemeyiz, buna da müsaade etmeyiz. Burada onların velileri müsterih olsun, halkımız müsterih olsun. Biz ne gerekiyorsa yapacağız. Sayın Valimizin başkanlığında yaptığımız toplantının sonucunda seri bir kısım kararlar aldık. Öncelikle buradaki güvenlik zafiyetleri ile ilgili bir inceleme başlatılıyor. Bu inceleme sonucunda gerekirse soruşturma da açılacak. Haricen buradaki eksiklikler müteahhitin işlemlerinden kaynaklanan eksikliklerin güvenli bir şekilde giderilmesi için seri bir takım çalışmalar yapılacak. Güvenlik zafiyetlerinin giderilmesi için bir takım çalışmalar yapılacak. Oradaki sokak hepimizin gördüğü gibi ışıklandırılması ile ilgili sorunlar var. Çocuklarımızın orada ulaşım ile ilgili bir takım sorunları var. BEDAŞ’A bir takım gerekli yazışmalar yazıldı. Kozlu Belediyesi’yle ilgili gerekli yazışmaları Kaymakamlığımız yaptılar. Bunun haricinde özel halk otobüsü firmasıyla gerekli temasların sağlanması ve öğrencilerimizin tam yurdun önüne kadar servislerin gitmesi konusunda gerekli temaslar sağlanıyor. Biz de oradaki her türlü güvenlik zafiyetleri giderilene kadar 7/24 esasına göre polisimizi, ekibimizi orada tutacağız. Herkes müsterih olsun. Hiçbir sorun olmayacak. Ama kimse şehir efsanelerine itibar etmesin. Hele provokatörlerin provokasyonlarına gelmesinler.”