Rödevanscılar santral istedi

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir beraberindeki özel maden şirketleri sahipleriyle Vali Ali Kaban’ı makamında ziyaret etti. 300 megavat gücünde santral kurmak istediklerini, bunun için yeterli bilgi ve deneyime sahip olduklarını söyleyen Metin Demir, Kaban’dan desteklerinin devamını talep ederek özel sektör maden işletmeleri arasında imza altına alınan protokol metninin bir örneğini  verdi.

‘Santraller bölgesinde boşluk var’

Zonguldak Valisi   Ali Kaban ise görev yaptığı üç yıllık süre içinde gözlem ve tespitleriyle ilgili çeşitli anekdotlarını aktardığı  konuşmasında madencililik sektörünün önemine değinerek, ”Zonguldak için iki şey önemli. Birincisi üretim düşmeden mümkünse aratarak devamı, ikincisi istihdam düşmeden mümkünse aratarak devamı. Santraller bölgesinde 600 megavatlık boşluk var. Bundan böyle yerli kömürle çalışacak santrallere öncelik verilmesini arzu ediyorum. Fakat her ne olursa olsun buradaki 550-600 megavatlık bir boşluğun bir şekilde yerli kömür üretimi üzerinden tamamlanması lazım. Artık yeter “ifadelerini kullandı.

 
Zonguldak Belediye Meclisi’nin Eylül ayı ilk birleşimi gerçekleşti

O parkın ismi değişiyor

Zonguldak Belediye Meclisi yaz tatilinin ardından Belediye Nikah Salonu’nda Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir başkanlığında toplandı. Eylül ayının ilk birleşimde gündem içi altı gündem dışı 3 madde görüşüldü. Toplantının açılışında konuşma yapan Akdemir, ülkemizde 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine değinerek “ 15 temmuz gecesi yaşananları hep birlikte takip ettik. Bu menfur saldıra da kendini bilmeyen insanlar ülkemizi kaosa soktular. Ama vatanını ülkesini seven Türk vatandaşı bu menfur saldırıya karşı vererek ülkesine, demokrasisine sahip çıktı.” dedi.

Akdemir’in konuşmasının ardından meclisteki CHP Grup Başkan Vekili Mehmet İzzet Türkçelik’te 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimiyle ilgili yaptığı konuşmasında ‘Geçtiğimiz günler ülkemiz açısından çok zor geçti. Türk demokrasisine karşı girişilen bu hain kalkışmanın engellenmesi sırasında şehit olan tüm demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim.” dedi.

İSTANBUL  PARKI’NA ÖMER HALİSDEMİR’İN İSMİ VERİLİYOR

Meclisteki yoklama ve açılış konuşmalarının ardından AKP ve MHP Meclis Üyelerinin Milli Egemenlik Caddesi üzerinde bulunan İstanbul Parkı’nın isminin 15 Temmuz darbe girişiminde Özel Kuvvetlere girmek isteyen Semih Terzi’yi vurarak öldürdükten sonra darbeciler tarafından şehit edilen Ömer Halisdemir’in isminin verilmesi yönünde önerge verdi. Bunun üzerine CHP Grup Başkan Vekili Mehmet İzzet Türkçelik önergeye destek vereceklerini belirterek komisyonda isim üzerinde detaylı görüşme yapılabilmesi için ilgili parkın isim değişikliğinin herhangi bir isim belirlenmemekle birlikte bir görüş alınmasını teklif etti. Türkçelik’in sözleri üzerine AKP’li Belediye Meclis Üyesi Abdullah Karagüzel, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Ömer Halisdemir’in sembol olduğunu, İstanbul Parkı’na başka bir isim verilmesini kabul etmeyeceklerini söyledi. İstanbul Parkı’na Şehit Ömer Halisdemir ismini verilmesi oy birliğiyle kabul edilerek görüşülmesi için komisyona gönderildi.

“BEN BU TOPLANTIYA KATILMAM”

Gündemin bir diğer maddesi olan İmar Şehircilik Müdürlüğü’nün meclis kararıyla onaylanan Zonguldak Merkezi İş Alanları (MİA) revizyon imar planına mevzuat gereği askı süresi içerisinde yapılan itirazlar hakkında konuşan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Turan Demirtaş’ın konuşması meclisi gerdi. AKP’li MeclisÜyesi Mustafa Çağlayan’ın “Liderler bile bir araya geldi. Siz imar komisyonu toplantısına gelmiyorsunuz.” demesi üzerine Demirtaş sinirlenerek, “Ben imardan anlamam diye bir kişiyi başkan seçtiniz. Ben bu toplantıya katılmam. Ben şunlara şunlara dikkat edin diye söylüyorum. ” dedi. Gergin ortama müdahale eden Belediye Başkanı Akdemir, Demirtaş’ın sözlerine eleştirilerde bulunarak, “Biz fikirlerimizi düşüncelerimizi burada istifade etmek istiyoruz. Fakat konu farklı yerlere çekiliyor. Bu sözünüz hoş olmadı sizi kınıyorum.” dedi.