Tecavüzcü ile mağdurun evlenmesi durumunda tecavüzcünün cezasını erteleyen yasa önergesinin AKP’liler tarafından TBMM Genel Kurulu'na yasa önergesi olarak sunulması sonrasında CHP Kadın Kolları Başkanı Merve Kır tepki gösterdi

“TECAVÜZE UĞRAYANI AŞAĞILIYORLAR”

TBMM Genel Kurulu'nda AKP milletvekilleri tarafından tecavüzcü ile mağdurun evlenmesi durumunda tecavüzcünün cezasını erteleyen yasa önergesi vermesine CHP İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır tepki gösterdi. Önergenin iki turda oylanarak 184 oy sayısına ulaşmaması nedeniyle önümüzdeki Salı günü tekrar meclis gündeme gelecek olan önergeyle ilgili konuşan Kır, “Bu önerge, kadınları 2’nci sınıf sayan ve tecavüzcüyü koruyan bir önergedir. Tecavüze uğrayanı aşağılayan bir haktır” dedi.

“YAŞ SINIRI BİLE YOK”

Cinsel istismarcısının cezadan kurtarılmasının önünü açan önerge kabul edildiğini ve yaş sınırı bile olmadığını belirten Kır, “17 Kasım 2016 tarihinde AKP’nin oylarıyla kabul edilen çocuklara karşı cinsel istismarcısıyla evlendirmenin ve cinsel istismarcısının cezadan kurtarılmasının önünü açan önerge kabul edilmiştir. Oylamada toplantı sayısı sağlanmadığı için yasa oylaması 22 Kasım Salı gününe ertelenmiştir. Çocuk cinsel istismarı başta olmak üzere zorla erken evlendirmelerin önünü açılacak, önergede yaş sınırı bile yok. Bu önerge ile suçun faillerinin ceza alınmasının önüne geçilebilir. Kadınları 2’nci sınıf sayan ve tecavüzcüyü koruyan bir önergedir. Tecavüze uğrayanı aşağılayan bir haktır. Bu önerge ile; çocuk gelinlerin sayısı artacak ve kadın öğrenim görmek yerine küçük yaşta eve hapsedilecek. Tecavüz hiçbir şart altında meşrulaştırılamaz. Bu düzenleme derhal iptal edilsin. Bu kadar büyük bir hakareti asla kabul etmiyoruz. Bu önergeye kabul oyu veren AKP’li kadınların da çocukları var. Kendi çocuklarının başlarına gelse, böyle bir durumda çocuklarının tecavüzcüsüyle evlendirilmesini o çocuğu diri diri bir ömür mezara gömülmesine razı olacaklar mı soruyorum?” şeklinde konuştu.

Aycan KARADAĞ