Yaklaşık 8 yıl önce Kozlu sahil yolu benzinlikler bölgesindeki heyelanlı bölgeyi Zonguldak Belediyesi’nden ihalesiz alarak 1 milyon 200 bin liraya traşlayan Davut Acar, aynı işi 8 yıl sonra yeniden aldı. Acar, bu kez AFAD tarafından yaptırılan işten yüzbinlerce lira para kazanacak.

Muharrem Akdemir döneminde acil afet kapsamında ihalesiz olarak heyelanlı bölgenin traşlamala işini alan Davut Acar, 1 milyon 200 bin lira tutarındaki işi yapmasına rağmen bu güne kadar defalarca heyelan olmuştu. CHP'li Muharrem Akdemir'in prensi Davut Acar, Zonguldak Belediyesi tarafından yapılan 120 işin 95'ini doğrudan teminle aldığı için halen Ağır Ceza Mahkemes’inde yargılanıyor. 
Aynı Davut Acar bu kez Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Zonguldak İl Müdürlüğü tarafından ikinci kez ihaleye çıkartılan aynı yeri traşlamaya başladı. 8 yıl ara ile aynı bölgeden ikinci kez para kazanan Davut Acar’ın ihaleyi hangi yöntemle kaç liraya aldığı açıklanmadı.

Öte yandan AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör ile olan yakınlığıyla bilinen Acar, son dönemde AFAD’dan aldığı yüklü miktardaki ihalelerle dikkat çekiyor.