Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bir dizi ziyaret ve incelemeler için Zonguldak’a geldi. Bakan Karaismailoğlu, Filyos-Çatalağzı Yolu Şantiyesin, gezerek çalışmalarla ilgili incelemelerde bulundu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, Türkiye’nin doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi demeden yatırımlara var güçleriyle devam ettiklerini belirten Bakan Karaismailoğlu, “2003 yılında başlattığımız kara, hava, demir, denizyolu ve haberleşme hamleleri sayesinde cumhuriyetimizin 100. yılının eşiğindeki ülkemizi, ulaşım ve haberleşmede bölgesinde lider, dünyada da önemli bir kavşak noktası haline getirdik” dedi.

Son iki yılda Zonguldak’ta büyük yatırımlar gerçekleştirdiklerini ifade eden Karaismailoğlu, “Zonguldak-Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Tünellerinin yapım şantiyelerini inceledik. Yenilenen ve pisti büyütülen Çaycuma Havalimanı’na indik ve çalışmaların sonuçlarını yerinde gördük. Asrın projesi Filyos Limanı’nı 4 Haziran 2021’de cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle hizmete açtık. Ocak ayında Zonguldak-Kilimli Yolu ve Prof. Dr. Teoman Turalı Tünellerini hizmete sunduk” diye konuştu.