Hafta sonuna doğru bomba patladı.
En büyük şok, şüphesiz Ak Parti cenahında yaşandı. Herkes ters köşe oldu. Partili partisiz bir kişinin bile Dr. Selim Alan’ın aday yapılacağı yönünde bir öngörüsü yoktu.  
Bilindiği gibi kamuoyu yoklamasında Özcan Ulupınar ismi ön plana çıkmıştı.

Milletvekilleri ve İl Başkanı dahi adayın Özcan Ulupınar olacağını deklare ettiler. Hatta Sayın Ulupınar genel merkezde kendisine ‘adayımız sensin’ denildiğini söyledi.  Ulupınar isminin 4 Aralık tarihinde açıklanacağı duyuruldu…

Doğrusu iktidar partisi, tüm Zonguldaklıları sağlam bir ters köşeye yatırdı. Sayın Alan’ın bu görevi layıkıyla yapıp yapmayacağı konusunda bir şey söylemek için henüz erken. Sürpriz kararın sorumlusu gibi göstermek haksızlık olur. Aday olarak seçilmesinin isabetsiz olup olmadığına gelince…

Onu da zaman gösterecek.

Genel merkezin son dakika golünün, yerel seçimlerde nasıl karşılık bulacağını hep birlikte göreceğiz.  

Partililerin şoktan kurtulması epeyi süre alacaktır.

Doktor Selim Alan’ın genç, dinamik, eğitimli ve “doktor” olması avantaj olarak düşünülebilir.
Belediyecilikte tecrübesiz oluşu ise dezavantaj olarak görülebilir.
Her ne kadar demokrasinin vazgeçilmezi olarak lanse edilse de bütün siyasi partilerde “tek adam” saltanatı vardır.
Geçmişten bu yana bu böyle olmuştur. Son kertede onun dediği olur.
Bu kural bugün de değişmemiştir.

Cumhurbaşkanı’nın ağzından söz çıkmışsa;
Sayın Selim Alan’a seçim yolunda başarılar diliyoruz.

MUHALEFETİN DURUMU

Bildiğiniz gibi ana muhalefet partisinde il adayı henüz açıklanmadı. Ancak Çaycuma Belediyesi’nde sürpriz olmadı. Sayın Bülent Kantarcı’nın ismi netlik kazandı.  

Diğer muhalefet partisi MHP’de ise Sayın Hamdi Ayan açıklanmıştı. Ayan’ın da başkanlık yolunda iddialı çalışmaları olacaktır diye düşünüyorum. Kendisini aradığımda, somut projelerden bahsetmesi dikkatimden kaçmadı.  

İttifak halinde olan AKP ve MHP’nin Zonguldak’ta iddialı isimleri aday göstermesi, kesinlikle CHP’nin işine yarayacaktır. Zaten her seçime kemikleşmiş oy avantajıyla giren CHP için şimdiden “Hayırlı olsun” yorumları yapıldığını görüyorum.

Mevcut belediye hizmetlerindeki aksaklıklar nedeniyle ciddi yara alan ana muhalefet partisi, mevcut durumda maça 1-0 avantajlı başlayacağa benziyor. Sürpriz isimler geldikçe kartlar yeniden karılıyor.
Ana muhalefet Zonguldak adayını hele bir göstersin;

Onu da öyle değerlendirelim.

Sağlıcakla kalın!..