Zonguldak Belediyesi geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından Nizam Caddesinin çehresini yenilediğine dair bir paylaşım yaptı.  Alt ve üst yapının tamamlandığı ve yeni modern aydınlatmalar ile aydınlatıldığını paylaştı. Açık söylemek gerekirse fotoğraflardan gördüğüm yapılan çalışmayı takdir edilmesi gerektiği, güzel iş çıkarılmış, tebrikler.

Bitti mi peki!

Daha çok iş var gibi.

Rastgele asılan tabela, dükkânların her birinin farklı girinti çıkıntılı konseptleri, bakımsız binalar ve renklerin uyumsuzluğu. Biraz belediye birazda esnaf bu işe artık bir el atmalı.  Biraz daha emek istiyor.

Eleştiriler ve akılda soru işaretleri elbette var.

Örneğin alt yapı öyle sağlam oldu ki bu caddeye en az 10 yıl kazma vurulmayacak diyebiliyor muyuz?

Ya da elektrik direkleri dubalarla aynı hizada olsa ve kaldırım genişlikleri kesilmeseydi daha mı iyi olurdu?

Çok zor olmasa görme engelliler için tek sıralık özel desenli karo taşlarını döşemek? Plan program yapan; mimarı, mühendisi, planlamacısı uyarmadı mı kimse başkanı?

Ortaya çıkan eser için yapılan harcamalar, ihaleler, teklifler bunlar için belediye meclisi ve basına bir açıklama olacak mı? Şeffaflık olursa yapılacak yeni projeler içinde “helal olsun “ demek için bir paylaşım bekledik.

Eğriye eğri, doğruya doğru demek vazifemiz. Yapılan iş, ortaya çıkan eser güzel ancak eksik. Umarım bundan sonraki çalışmalarda görev sahibi olan, söz sahibi olan hemşerilerimiz bu sözlerimize dikkat edeceklerdir.

Malum, İsmet İnönü heykelinin önünde yapılan kusurun faturası ağır oldu.  Hem geri adım atıldı, hem de yapılan çalışma, iptal edilenler, iş gücü kayıpları hepsi vatandaşın cebinden çıkan para ile yapılıyor.

Tekrar burada emeği geçenleri çıkan eksik ama güzel işten ötürü tebrik ediyorum, en kısa sürede en azından şurada belirttiğimiz birkaç eksiklik ya da olsa daha katma değerli olacak durumları belirten sorularımıza yanıt alırız.

Selamlar…