Yakın bir dostum ile birkaç gün öncesinde yazışıyorduk. Sohbet devam ederken Korona gündeminden biraz uzaklaştık, hatta tüm olumsuzlukları bir kenara bıraktık; neler oluyor hayatta derken Nurten Sağlam dan  söz etti bana. Köşemde başarı hikâyelerini yazmaktan keyif duyarak sizlere edindiğim bilgileri paylaşmak istedim.
Nurten; doğuştan az görüyor. Ancak doğuştan az görmesi engel olmamış, eğitimini tamamlayıp Edebiyat Öğretmeni olmuş.5 yıldır öğretmenlik yapıyor. İyi ki de bu mesleği seçmiş. Çünkü yaptığı iş hem çok kutsal hem de layığı ile yapmak için edebiyatı ve sanatı sevmek gerekir. Öğrencileri çok şanslı. Çünkü Nurten aynı zamanda iyi bir ses sanatçısı.



Kendi anlatımıyla “ Müziğe olan ilgim çocukluk yıllarında başladı. 3 yaşında mutfak dolaplarından indirdiğim tencere tavalarla ritim tutup şarkılar söylemeye başlamışım. İlkokul yıllarında Bağlama eğitimine başladım. Ortaokula geçince güzel şarkı söylediğimi gören ve şu anda aynı okulda meslektaş olarak çalıştığım. Tarih öğretmenimin desteğiyle müzik yarışmalarına katıldım. 2005’te Bayrampaşa ilçesinde okullar arası yarışmada Türk halk müziği dalında 1. oldum. Söz ve beste yapıyorum. 11 Şubat 2019’da TRT Müzikte yayınlanan Engelsiz Sahne programına katıldım. Güzel dönüşler alınca müzik alanında bir şeyler yapmalıyım diye düşündüm.” Evet, düşündü ve başardı. Çünkü Nurten’ in 8 ay önce Küllenmedi Sevdam isimli bir single çıktı. Sözüde, besteside Nurten Sağlam ‘a ait ve lise yıllarında yaptığı daha birçok Türkçe Pop / Slow şarkıları var. 
Ve yine kendine hayatta şu üç şeyi kural edindiğini paylaşıyor “ kendime inanmak, istemek ve mücadele etmek”. 
Bu değerli 3 öğenin hayatta karşılığı büyük ve hangi başarılı insana bakarsanız kendine inanmış, mücadele etmiş ve hep hayattan bir şeyler istemiş. Nurten’ e katılmamak elde değil. Özellikle bu yazımı okuyan ve herhangi bir sebeple engeli olduğunu düşünüp meşgalesi olmayan arkadaşlarımıza çok iyi bir rol model oldu Nurten Sağlam.
Hayattaki en büyük engel hedefi olmayan insanların engelidir, engelSİZ olmak her bireyin kendi elinde.
Hayata yeni atılan, gazetede asıl yazı yazmaya beni teşvik eden değerli genç arkadaşlarımız. Yolun neresinde olursanız olun, kendinize inanın, mücadele edin ve hep bir arzu, istek ile hayatta kendinize yol çizin. Çevremizde bu kadar güzel örnekler varken kimseye pes etmek yakışmaz, mazerette sayılmaz.
Ayrıca buraya linki paylaşıyorum https://youtu.be/bLaUE2juf5g adresinden Nurten2 in o güzel dokunaklı şarkısını dinleyebilir, kendisine destek olabilir, hatta değerli yorumlarınız ile iletişime geçebilirsiniz.  
 
Biz başarı hikayelerini dinleyip, okuyucularımız ile paylaşmayı çok seviyoruz, sizlerinde benzer durumları varsa lütfen [email protected] adresine yazın.