Eğilim yoklaması yapan Cumhuriyet Halk Partisini kısmen bir kenara bırakırsak, zorlu ve bir o kadar da sancılı geçen milletvekili aday sıralaması gerçekleşti. Partiler yarışa soktukları adayları seçmenin önüne çıkardılar. Beğenenler var beğenmeyenler var.

        Seçilebilecek sırada olanlar mutlu, diğerleri kırgın ve öfkeli. Doğruyu söylemek gerekirse bu süreci en az hasarla kapatan, adaylarını üyesine seçtiren CHP oldu. Öyle görülüyor ki en karlı çıkacak ta CHP olacak.

            Bundan böyle yapılacak iş belli.

         Örgütler iktidara gelmek üzere oy isteyecekleri yerlerde çeşitli etkinlikler yaparak parti programlarını ve meclise göndereceği adaylarını tanıtacaklar.

          Diğerlerini bilmem ama bu çalışmayı bugünden sonraya bırakmayan CHP kozlu örgütünün hakkını vermek lazım.

         Bütün bu yaşanılan süreçte yaptıkları, planlı köy çalışmaları ile alkışı hak ettiler.

          Sadece seçimler gelince değil, seçim öncesinde de düzenli olarak Kozlu’nun köylerine ziyaretler düzenleyerek kırsalda yaşayan seçmenlerin sorunlarını dinliyorlar. Köylülerimizin acıları ve üzüntüleriyle hüzünlenip, mutluluklarına ortak oluyorlar.

          Hafta içi Pazar kurulan köylere topluca gidip, hafta sonu için kadınların katıldığı ev toplantıları yaparak CHP’nin programlarını bıkmadan usanmadan anlatıyorlar. Daha şimdiden bugüne kadar CHP’ye ön yargılı olan köylülerin bakış açılarını değiştirmeyi başardılar.

        Umuyor ve inanıyorum ki, Kozlu CHP örgütünün gösterdiği bu özverili çalışma, diğer örgütlere model olacaktır.

      Teşekkürler Kozlu CHP ilçe örgütü.

       13 yıllık AKP iktidarının ülkemizi getirdiği karanlıktan çıkarmak için Kozlu’dan bir kıvılcım ateşi tutuşturdunuz.

       Başarılarınız sürekli, yolunuz açık olsun.

                              *********

       Cumhuriyetçi Gelecek Hareketi

        Dün, Cumhuriyetçi Gelecek Hareketi’nin 3.açıklamasını sosyal medyada okuduğumda tereddütsüz hareketi desteklemeye karar verdim.

       

        Doğruyu söylemek gerekirse;

1-      Sivil, bağımsız ve gönüllü bir inisiyatifin olup olmadığı.

2-      Arkasında Sermayenin ya da çıkar gurubunun temsilcilerinin varlığı ile ilgili kafamda soru işaretleri vardı.

        İnanıyorum ki; Chp lik bilinci ile hareket eden bu anlayış, sorumluluk taşıması gereken partililerin olumsuz davranışlarından kaygı duyarak, yaşanılan olaylar karşısında tutarlı tavır sergilemeyi zorunluluk olarak görmesi bütün kuşkularımı giderdi.

         Kaldı ki destekçilerinin giderek çığ gibi artması haklılığımı onaylamaktadır.

         Açıkladığım nedenlerle ben de Cumhuriyetçi Gelecek Hareketi’nin çağrısına uyup, Mayıs ayının ilk haftası yapılacak belediye meclis toplantısına aynı kararlı tavır ve sorumlulukla katılacağım.

          İlgilenenlere saygıyla duyrulur.