Ne zaman iki kelime güzel bir yazı yazmak, pozitif bir iş çıkarmak istiyorum; o vakit yeni bir vukuat  haberi alıyoruz.  Yine bir sağlıkçımız görevi başında katledildi.

Kimdir bu sağlıkçılar habire  birileri tarafından vuruluyor,  şiddete maruz kalıyor.  Hani bu arkadaşlar ne yaptıda  bunları hak etti, biraz düşünme fırsatım oldu.

Doktor olmak için altı-üstü ilk, orta ve lisede iyi bir eğitim alıp,  okul döneminin büyük bir kısmı kış ve bahar olan aylarda gece geç yatmış,  sabah erken  kalkmışlar, üniversitede dirsek çürütmüş  kitap okumaktan hemen hepsi gözlük takar olmuş.  Okumuş  yetmemiş TUS'a girmiş,  en alttan üste  doğru gecelerce nöbet tutmuş  hastanelerde.   Sen öğretmensin  zorunlu görevin var demiş diyar diyar dolaştırmışlar  bunları.  En güzel anlarında bir telefon çalmış doğru hastaneye , neymiş biri trafik kazası  geçirmiş, diğeri zehirlenmiş, bir başkası  ağır atak geçiriyor ya da bir kalp krizi... Bazende yemek yerken tıkanan, bağırsakları kitlenen  ya da gözü görmemiş biz insanoğlunun,  doktoru arayıp  getirmişiz görevi başına.

Sen o kadar okuduysan doktor efendi, yapacaksın zorunlu görevi,  özel hayatın olmayacak, ülkenin malı olacaksın, çünkü insan değil doktorun demiş birileri. Demediysede  öyle görmüşler.  Sonra biride buna tamah edip çekmiş vurmuş doktoru.  Bir başkası devletin bir başka memuru hem de din adına ibadet edip üstüne para kazanan cinsten olanı ( görevini layığı  ile  yapanlar hariç) katli  vacip demeğe getirmiş olan biteni.

Hepsini geçtim bir insan evladına kıymayı  nasıl reva görürsünüz  be kardeşim.  Ayrıca delidumbul  değil millî servet o doktor kolay mı  yetişiyor,  tarlası mı  var sandınız?

Tamam asker, polis şehit oluyor ve hepimiz çok üzülüyoruz , doktor ölünce ne oldu diyen düşüncesiz; yaz bir yere. Asker ve polise ya da vatanın her bir ferdine biri kıydığında  zaten hep beraber bunu kınamıyor muyuz? Ölen doktor olunca sizi bu durum neden bu kadar rahatsız  etmiyor?

Neymiş doktorlar eylem yapmış,  asker yapmamış?

Sen doktorun sesi ol, hesabını sor, silâhı şiddeti sevenleri def et,  sorumsuzlara doktorlar adına hesabını sor bakalım, doktorlar keyfen  mi eylem yapıyor?

Cahil insana bir yere kadar ancak bu ülkenin taşını toprağını  düşüncesiz hareketleri  ya da sözleri ile yaralananlar için kırmızı çizgim bilinsin istedim.

Covid zamanı ne çektiklerini ben biliyorum. Bu kadar başarısız ve vizyonsuz bir yönetimde sağlıkçılar hepimizden daha fedakarca en on safta piyadeler gibi savaştı, en çok onlar  öldü, sağlık seyitlerimizdi onlar.

Bugünleri  çok çabuk  unutanlar,  umarım bir nusubet  daha gelip hatırlatmaz kendini.

Sevgili sağlıkçılar, sektördeki herkese sözümdür, herkes karşı cephede olsada biz hakkınızı korumak için buradayız.