Yaşadığımız ve hissettiğimiz her şeyi topu topu sadece 29 harf ile yaparız.
Çünkü kullandığımız alfabe 29 harften oluşur. Çünkü 29 sayısı Türk Ulusu için çok önemlidir!
Harf devrimi ve Cumhuriyetin ilanı…
“Harf Devrimi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 5'inci yıl dönümünün ardından 1 Kasım 1928 tarihinde Yeni Türk harflerinin kabul ve tatbiki hakkındaki teklif edilen kanunun kabul edilmesi ve yeni Türk Alfabesinin geliştirilip benimsenmesi sürecidir.”
Atatürk 29 Harfin altını öyle bir çizmiş ki Ekimden silmeye kalksan Kasıma düşer, Kasımdan silmeye kalksan Türkçenin, Türk dilinin içinde mutlaka yan yana gelir ve okutur kendini yazdıra yazdıra.
Cumhuriyet 29 Ekim 1923 de bundan 97 yıl önce kuruldu. Ve yıllarca, coşkuyla, minnetle kutlandı.Alfabemizde bulunan 29 harf, artık çok daha anlamlı geliyor. 29 Ekim ve Cumhuriyetimizin 97.yılının anlamı kadar büyük ve kıymetli harf devrimi de. Mustafa Kemal Atatürk’ zekâsının değdiği her şey çok kıymetli, bunu erkenden idrak edebilmek ise, en az değerlerimiz kadar kıymetli.
Ola ki unutursunuz, aklınızdan çıkar, gözünüzden düşürülmeye kalkışılır, zihniniz bulandırılır belli mi olur, işte böyle bir durumda, alfabedeki o 29 harf ile yeniden yazılır, yeniden okunur ve yenilenerek yaşanır, yaşatılır Cumhuriyet.
Böylesine güzel, müstesna bir kuruluşun bayramı da coşkusu da farklı olur, olmalıdır elbette.
Cumhuriyet bir mayadır Türk ulusunun yarınlarına. Üzerinde yaşadığımız toprakların altında vatan için şehit olanların emanetidir, dolayısıyla kutsiyeti mühimdir ve bu kutsiyet idrak edilmelidir.
Seçilmiş ve fırsat verilmiş bir liderdir kaderin, kader çizdirdiği insandır Mustafa Kemal Atatürk.
Her kim, kimler, toprağın altında bu vatan için yatanlar üzerinden riyakârlık yaparsa, çarpılır maazallah.
Hem nimetlerinden iliklerine kadar yararlanmak, hem Cumhuriyeti karalamaya kalkışmak, er ya da geç bir bedel ödetecektir. Bunu kim ve kimler yapmışsa, akıbetleri yakın ve uzak tarih arşivlerinde mevcuttur.
Cumhuriyet bu topraklarda yaşayan herkesin, koruması, kutlaması gereken en büyük değerdir. Türk ulusunun kalesidir, zaferidir, bayramıdır, dik duruşudur, onurudur kimliğidir aynı zamanda.
Evinde, elinde Bayrağı olan herkesin bu coşkuya eşlik etmesi ve Ay Yıldızı özgürce dalgalandırması, vatan borcudur, şehitlere vefa zorunluluğudur.
Bu Vatana hizmet eden bir GAZİ torunu olarak; Mustafa Kemal Atatürk ile aynı cephede savaşmış; Cumhuriyete katkı sağlamış dedemin ruhu huzurunda, ayakta, İstiklal Marşımı avazım çıktığınca söyleyerek kutlayacağım Cumhuriyeti.
Dedemin bizlere vasiyetidir Cumhuriyeti kutlamak, şehitlerimin emanetidir Cumhuriyet. Kutlu olsun ey Ulusum, kutlu olsun aziz vatanım.