An itibarıyla İstanbul’da biraz iş güç, biraz da çocuklarım ve torunlarımla vakit geçirmekteyim. Çok değil bir kaç güne,  bahtı kara, yalnız, yılgın ama benim kutsal bildiğim topraklara dönerim diye düşünüyorum.
Aklım yüreğim elbette Zonguldak’ ta, oralarda neler olup bitiyor, nasıl, keyfi yerinde mi diye düşünüyorum yine her zamanki gibi.
Zonguldak gündemini uzaklaştığım anlarda bile yoğunluğumun elverdiğince, yerel basından takip etmeye çalışıyorum.
Zor bir coğrafya olmasının yanı sıra, zor insanların yaşadığı, ya da yaşam koşullarının zorlaştırdığı diyelim, ikilik olgusunun yakasına yapıştığı, yalnız ve yorgun bir şehirdir kendimi bildim bileli Zonguldak.
Çekiştirip dururlar yakasından, yok senin taraf, yok benim tarafa hengâmesinde, direnir direnebildiğince işte.
Bütün bunlara rağmen içinde yaşarken de dışındayken de her nedense yine de ayrıcalıklı hissettirir insana kendini.
Taşın altına yüreğini koyanlara, gerçekten sadece Zonguldak için ömür harcayanlara minnet duyuyorum.
Görüyorum ki karmakarışık bir gündeme kafa tutmaya çalışan Zonguldak için işler hiç kolay görünmüyor.
Çehresinden, ruhuna kadar değişim geçirmeye çalışıyor Zonguldak.
Yerel yönetimlerin elinde, ağızlardan dökülecek sözlere dikkat kesilerek neredeyse bir ömür tüketti.
Ne kaderini ne de bahtını değiştirebildi. Şimdilerde de bir arpa boyu mesafe için var gücüyle asılıyor yarınlara. Yol yordam öğreniyor kim bilir belki de.
Günlerce Kız Meslek Lisesinin yıkılıp yıkılmaması üzerine yüreği sıkıştırıldı. Derdini anlatmaya çalışmaktan helak oldu, anlaşılamamaktan dolayı yoruldu.
Akıbeti henüz belli olmayan bu sürecin ilerleyen günlerde can yakmamasını diliyorum.
Zira anılar değil sadece kan ağlayan, emeğin ve yüzlerce yetişkinin vebali olur verilecek olumsuz bir kararın neticesinde. Bölmemek üzerine kafa yorulmasından yanayım zira ötekileştirilmiş bir zihniyetin mağdurları çoğalmakta günbegün.
Fevkani köprünün yıkılması bir diğer mevzu, bu konuda ortak aklın oluşması şu durumda zor görünüyor. Yıkılmasına dair konuşmalar Kız Meslek Lisesi kadar canımı acıtmıyor ve hatta daha da iyi olabileceğini düşünüyorum.
Merkez çarşısının yıkılması ve görsel olarak daha birçok yapının iyileştirilmesi gündemin içinde duran diğer konular.
Zonguldak belirli bir anlayışın, ideolojinin tekelinde olamayacak kadar asi bir coğrafyadır, geçmişte bunu yerel yönetim bazında deneyimleyenler, bu konuda daha somut veriler ortaya koyabilirler.
Projesi bol, icraatı neredeyse yok denilecek kadar az bu coğrafyada ufak ufak kıpırdanmalar dikkat çekiyor son zamanlarda.
An itibarıyla Sahil projesinin başlamış olması yerel yönetimin bu süreçteki isteği arzusu Zonguldak için daha iyisini daha faydalısını yapma konusunda ki gayretini izlemekteyiz.
Zonguldak için kim iyi niyetle taşın altına elini, yüreğini koyuyorsa, koyarsa, minnettar oluruz.
Ha bir de kötü niyetli olanlar var elbette, bencil olanlar, samimi olmayanlar. Gözüm, kulağım, yüreğim, sende Zonguldak.
Sen en az herkesin olduğu kadar benimsim ve herkesin sorumlu olduğu kadar sorumluyum senden ve elbette birbirimizden.